Links

Op deze site handige links naar websites en video’s, die je helpen bij het leren van thema’s in de biologie zoals Ecologie en Mens & Milieu (vsbo, havo en vwo). Ook komt hier informatie voor het verzinnen van onderwerpen en het maken van sector- en profielwerkstukken. Interesse in een studie medische of maritieme biologie? Onderstaande links kunnen je zeker ideeen geven.

Heb jij ook goede informatie of tips? mail het naar c.hameete@carmabi.org

hulp bij het leren

De onderstaande links zijn handige hulpmiddelen, niet specifiek gericht op mariene biologie.

www.biologiepagina.nl   Handige site met filmpjes, samenvattingen, extra uitleg (voor vsbo, havo en vwo) voor alle thema’s uit Biologie voor Jou

www.juf-aminozuur.nl   Een overzichtelijke site in opbouw, momenteel met youtube-links naar uitlegvideo’s havo 5, binnenkort ook voor de andere leerjaren.

www.havovwo.nl en www.examenblad.nl   Alle examens vsbo, havo en vwo. Op deze site staan alleen de examens afkomstig uit Nederland, dus niet de examns vsbo pkl en pbl.

www.biologiemetjoost.nl   Hier vind je instructievideo’s samenvattingen en opdrachten om je te helpen bij het leren. Kijk ook op Instagram @biologiemetjoost

https://www.khanacademy.org/science/biology/  Professionele site met goede uitleg en video’s. Engelstalig kan erg handig zijn. Let wel op dat het programma (wat moet je weten voor het examen) anders is in de VS vergeleken met Nederland.

 

sector- en proefielwerkstuk

www.ru.nl/exo/pws-ideeen  Op deze site van de de Radboud Universiteit een goed overzicht van voorbeelden voor je PWS

vervolgopleidingen

www.marienebiologie.org  Een perfect startpunt om je te orienteren op een studie Mariene Biologie

Carmabi NME education
carmabi-sponsor
Print Friendly, PDF & Email