Marine Education Center

Wie meer wil weten over het leven onder water en wat er gebeurt in het Research Center van Carmabi moet zeker het Marine Education Center bezoeken.

De slogen “getting to know our marine life without getting your feet wet” geeft goed weer wat het museum biedt. Zo wordt uitgelegd wat het belang is van Mangroves, wordt duidelijk waarom het onderzoek van Carmabi aan de coral spawning (seksuele reproductie van koralen) belangrijk is en wat de rol van de haai is in het ecosysteem. Leuk voor kinderen, maar zeker ook interessant voor volwassenen.

Een leuke toevoeging aan het museum zijn de Virtual Reality brillen, waarbij je kan ‘zwemmen’ tussen de koraalriffen, haaien ofschildpadden; letterlijk zonder je voeten nat te hoeven maken.

In de ochtenduren wordt het museum gebruikt voor de scholen van het Funderend Onderwijs (basisscholen). Carmabi heeft voor het Marien Educatie Programma twee educatie programma’s. Groep 6 krijgt informatie over schildpadden en plastic afval, groep 8 krijgt informatie over koralen en haaien. Gedurende een ochtend krijgen leerlingen presentaties van gidsen, voeren doe-opdrachten uit en bezoeken het Marine Education Center. Aan het einde van de ochtend zijn de leerlingen ‘ambassadeurs van de zee’, zodat ze aan iedereen kunnen uitleggen hoe mooi de onderwaterwereld is en hoe we deze kunnen beschermen.

Het museum is zeker een bezoek waard. Het museum is gelegen in de wijk Piscadera, zodat een combinatie van een bezoek aan het Marine Education Center met bijvoorbeeld een luie namiddag op het strand van Hooks’ Hut, een lunch bij ‘de Visserij’ of een snorkel-experience bij duikschool ‘the diveshop’ een leuke combinatie is.

In het museum zijn ook leuke (voor)leesboekjes te koop van Shark Stanley, shark-shirts en posters van onze lokale reef-fish.

Het Marine Education Center is gevestigd in het Carmabi Research Center bij Piscadera (het zeeblauwe gebouw tussen Hilton hotel en Hooks’ hut beach bar)

openingstijden: donderdagmiddag (14.00-17.00 uur) en zaterdagochtend (9.00-12.00 uur)

toegangsprijs: volwassenen 3$ en kinderen 1$ (lokale bezoekers betalen als volwassene 3 Naf en kinderen 1 Naf).

Print Friendly, PDF & Email